Rode Linzen Soep Recept

Rode-Linzen-Soep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Een van de bekendste soepen uit Turkije en omstreken. En niet te vergeten het is vegetarisch! Wat wel erg opvallend is aan de soep is dat het in meerdere landen populair is. De landen hebben wel een eigen draai gegeven aan de soep. De Rode linzensoep kom je gegarandeerd in elk Turks restaurant tegen. Kan jij hem net zo lekker maken? Probeer het uit.

Benodigheden:
– 1 ui
– 1 aardappel
– 1,5 glas rode linzen
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel gedroogde mintblaadjes
– 1 theelepel rode vlokkenpeper
– 1 blokje kip bouillon

Het recept
Stap 1: je wast als eerste de linzen. Snij hierna de ui en aardappel in fijne stukjes.
Stap 2: doe alle benodigdheden in een snelkookpan. LET OP: De peper en mintblaadjes doe je er nog niet in!
Stap 3: als het kookt, neem je het van de fornuis af. Doe het in een kom en roer alles nog een keer goed met een mixer.
Stap 4: Nu nog de mintblaadjes en peper eroverheen en je bent klaar.

Serveer het lekker warm met de broodjes erbij.

Serveer tips:
– een sneetje brood
– 1 theelepel gedroogde mintblaadjes
– 1 theelepel chilipoeder
– 2 theelepels olijfolie

Snijd het brood in smalle stroken. Smeer het hierna in met olijfolie. Nog een beetje chilipoeder en gedroogde mintblaadje erop & klaar om in de oven te gaan!

Smakelijk Eten – Afiyet Olsun – Bon Appetit – Enjoy Your Meal – Guten Appetit – El Apetito Bueno.

 

 

By | juni 23rd, 2019|Recepten|