Gevulde Paprika’s (Dolma) recept

Gevulde-paprikas-dolma

Dolma betekent letterlijk gevulde groenten. In veel landen bereiden ze dit gerecht, maar hebben ze er een eigen draai aan gegeven. Het komt werkelijk uit de Ottomaanse Rijk. Daardoor hebben de Turken en de Grieken het gerecht overgenomen. De samenstelling is verassend lekker en vooral erg populair!

De duur:
– 15 minuten bereidingstijd
– 60 minuten koken

Benodigheden:
– 2 uien
– 10 paprika’s
– 2 geraspte tomaten
– 2 glazen Bulgur
– 6 eetlepels olijfolie
– 1/3 geraspte peterselie
– 1 teentje knoflook
– 1,5 theelepel zout
– 1,5 theelepel suiker
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel gedroogde munt
– 1 theelepel piment
– 2 eetlepels rozijnen
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 4 glazen water
– 4 eetlepels olijfolie
– 1,5 theelepel zout
– 1,5 theelepel suiker
– 1/2 citroensap

Het recept
Stap 1: laat de rozijnen 5 minuten weken in water.
Stap 2: maak de paprika’s schoon. Snijd de bovenkant er zo af dat het weer als dekseltje erop kan.
Stap 3: doe de Bulgur in een kom en voeg de ui, peterselie, tomaat en knoflook toe. Meng dit doorelkaar.
Stap 4: voeg de rozijnen, pijnboompitten, kruiden, zout en suiker toe.
Stap 5: vul nu de paprika’s en doe de dekseltjes erop.
Stap 6: zet ze rechtop in een pan en voeg er water aan toe. Een uurtje wachten en klaar!

Serveer tips
– Verse kruiden

Bestrooi het gerecht met verse kruiden voor een extra smaakje aan het gerecht.

Smakelijk Eten – Afiyet Olsun – Bon Appetit – Enjoy Your Meal – Guten Appetit – El Apetito Bueno.

By | juni 22nd, 2019|Recepten|